Straattekenen als kunstvorm

Marianne Schokkenbroek Straattekenen Kunst Wageningen

Straattekenen is een kunstvorm op zichzelf. Ben je creatief, kun je (een beetje) tekenen en wil je een uurtje (of langer) meehelpen om de tekening op het plein te realiseren, kom dan om 11.00 uur op zaterdag 14 september naar de Junushoff. Tip: Neem een kussentje of zo mee, zodat je niet direct op de stenen hoeft te zitten.

info@kunstwageningen.nl

Deze straattekening is mogelijk gemaakt door Herfst & Helder in Wageningen. Zij hebben de materialen beschikbaar gesteld. Graag maken wij dan ook reclame voor dit mooie bedrijf in verven en kunstschilderbenodigheden.

Brochure Herfst & Helder

 

 

Straattekenen met Marianne Schokkenbroek

Op zaterdag 14 september maken we met een aantal mensen een grote straattekening op het plein voor de Junushoff. Niet zomaar een tekening, maar een spel. Hoe het er precies uitziet kun je hieronder zien. Dat het de moeite waard is om te komen kijken mag duidelijk zijn. Dus kom op 14 september! We beginnen om 11 uur met de eerste lijnen en hopen aan het einde van de dag de complete tekening op het plein te hebben staan. En als je wilt mag je meehelpen. Graag zelfs! Iedereen van 16 jaar en ouder kan meedoen.

Het ontwerp voor de straattekening. Het ziet er straks wel iets anders uit, want de stenen op het plein voor de Junushoff zijn donker. Maar je krijgt zo een idee van wat we gaan maken. Klik hier voor de PDF met meer info

Marianne Schokkenbroek (1980) zal deze activiteit begeleiden. Marianne heeft al zolang ze zich kan herinneren getekend. Van huis uit is Marianne historisch geograaf, maar na het afronden van haar universitaire studie in Wageningen besloot ze te proberen professioneel illustrator of schilder te worden. De laatste tijd krijgt dit plan concretere vormen met werk in opdracht en exposities.

Tot het werk behoren voornamelijk portretten en vrij (semi)abstract werk, veelal kleine schilderijtjes over alledaagse taferelen. In de portretten en het vrije werk zijn kleur en terugkerende vormen volop aanwezig: "Ik experimenteer graag met kleur en vorm en ik ben dol op motiefjes. In een portret bijvoorbeeld zoek ik graag naar terugkerende patronen in het haar of de kleding van een persoon, die ik dan benadruk en verder uitwerk. Inspiratie haal ik daarbij graag uit folkloristische motieven, retrodesign en de natuur."

Streetpainting
Een nieuwe tak van sport voor Marianne is streetpainting: het maken van een kunstwerk op de stoep met krijt. Afgelopen zomer is er een straattekening te zien geweest bij ijssalon Cicuto en heeft er ook een tekening in de Gelderlander gestaan.

Straattekenen Marianne Schokkenbroek Kunst WageningenStraattekenen Marianne Schokkenbroek kunst Wageningen