Living Statue in de Hoogstraat!

Piet Penseel

Zaterdag 14 september 2013 staat de Living Statue weer in de Hoogstraat in Wageningen.

Op zaterdag zal hij van ongeveer 11.30 tot ongeveer 16.00 uur in de Hoogstraat te vinden zijn. Kom kijken! En vergeet niet ook Kunst Wageningen 2013 te bezoeken.

Samen met De Filantroop verheugen wij ons op uw komst!

 

Living Statue: De Filantroop

Laatste nieuws: 'ons' beeld is het beste van het land geworden tijdens de NK Living Statue op 9 juni 2013 in Valkenburg, in de categorie concept, met zijn nieuwe alter ego 'de Filantroop'. Dit jaar dus geen Piet Penseel maar zijn kampioenscreatie. KOMT DAT ZIEN op 14 september!

De Filantroop Living Statue

Al enkele jaren strijkt Piet Penseel, het levende standbeeld dat met Kunst Wageningen lijkt vergroeid, neer in de winkelstraat van Wageningen om ruchtbaarheid te geven aan ons tweedaagse kunstevenement.

Dit jaar echter maakt Piet met genoegen plaats voor de Filantroop; uit dezelfde stal en met dezelfde inborst, maar toch… De Filantroop is een oude, op geld beluste bankier die ‘goed en slecht’ op wonderbaarlijke wijze in zich verenigt. Zo lijkt 'ie op het eerste oog een vriendelijke en innemende man, terwijl 'ie feitelijk een rasechte geldduivel is; de ene keer verleidelijk en dan ineens weer sluw. En zo laat 'ie illusies voortdurend in rook opgaan...

Enkele maanden geleden won de Filantroop in Valkenburg de felbegeerde Concept-prijs tijdens het NK voor profs. En da's niet niks! Kom dus kijken op zaterdag 14 september!