De Hotspot

Hotspot

Ieder jaar is er op de Kunstmarkt Wageningen een speciale “Hotspot” te zien: een stand waarin kunst getoond wordt doormensen die via een ongewone weg in de kunst zijn terechtgekomen en bevlogen zijn geraakt.

Meer dan de moeite waard om te bekijken, dus kom naar de Hotspot! De Hotspot is te herkennen aan het Hotspot logo op de stand.

 

 

Made in Zimbabwe en Stichting Oké

De HotSpot wordt dit jaar gevormd door twee organisaties die zich inzetten voor kunstenaars en families in Afrika.

Made in Zimbabwe

"Made in Zimbabwe" levert kunstvoorwerpen "Made in Zimbabwe": stenen en houten beelden, schilderingen op wasdoek, stalen vogels, van draad gemaakte motorfietsen, etsen, houten gebruiksvoorwerpen zoals krukjes, schalen, kammen, en meer. Alles met de hand gemaakt door families in Zimbabwe.. Alle kunstvoorwerpen zijn uniek, want ze worden met de hand gemaakt. Daarom zijn er geen twee exact hetzelfde.

Met haar activiteiten stimuleert "Made in Zimbabwe" de families in Zimbabwe die de kunstvoorwerpen maken. Door deze samenwerking leveren we een bijdrage aan de verbetering van de levensstandaard van deze families. Wij verwezenlijken hun dromen. Geen grote dromen, maar zaken als genoeg te eten hebben, de kinderen naar school kunnen sturen, een dak boven het hoofd hebben. Eenvoudige verlangens, die voor velen in Zimbabwe echter ver weg zijn. Met de verkoop - tegen eerlijke prijzen - van de kunstvoorwerpen stelt "Made in Zimbabwe" hen in staat die dromen te realiseren.

 

Stichting Oké

Stichting OKE

Stichting OKE is een organisatie die geheel bestaat uit vrijwilligers en werkzaam is in het westen van Kenia, op het platteland, vlak bij het dorp Sondu.

Dit is een van de arme gebieden van Kenia waar geen toerisme is, in het zuidwesten van het land, met als grens aan de westzijde het Victoriameer en aan de zuidzijde Tanzania. Men is aangewezen op landbouw, maar door overstromingen vanwege hevige regenval mislukken de oogsten soms en worden de hutten zwaar beschadigd. 

Het doel is om een meer eerlijke verdeling van welvaart tot stand te brengen zodat de mensen daar een beter leven en een betere toekomst krijgen. Dit wordt vanuit Nederland gedaan worden door middel van sponsoring van de diverse projecten, maar vrijwilligers kunnen ook ter plaatse helpen tijdens een verblijf in Kenia.

Stichting OKE stimuleert jonge Keniaanse kunstenaars door de aankoop van hun doeken ter plaatse. Terug in Nederland worden de doeken van een passe-partout voorzien, ingelijst en doorverkocht op beurzen en aan particulieren. De netto opbrengst komt ten goede aan de sponsering van onze studenten.