Piet Penseel in Hoogstraat!

Piet Penseel

Op zaterdag 18 september 2010 is Piet Penseel weer te bewonderen in de Hoogstraat in Wageningen. Al in 2009 kon u kennismaken met dit fascinerende levende standbeeld en de spontane portretten die hij van de toeschouwers maakt.

Op zaterdag zal hij van ongeveer 11.30 tot ongeveer 16.00 uur in de Hoogstraat te vinden zijn. Kom kijken! En vergeet niet nadien ook de Kunstmarkt te bezoeken.

Samen met Piet verheugen wij ons op uw komst!

 

 

Living Statue: Piet Penseel

Piet Penseel is wellicht het enige standbeeld ter wereld dat schildert. Wij hebben tenminste nog nimmer een stenen beeld zo plots in leven zien komen. Zittend op zijn sokkel kijkt Piet doodstil maar glimlachend naar de voorbijgangers. Niets ontgaat daarbij zijn schildersoog.

Piet kijkt naar de mensen. Net zoals de mensen naar Piet kijken. En het komt voor dat Piet bevlogen raakt door iets wat hij ziet. Hij heeft echter één favoriet onderwerp: Hijzelf. Telkens weer raakt hij in vervoering van zijn eigen portret. Piet is daarbij niet de enige die van Piet houdt. Zijn trouwe duif wijkt geen moment van zijn zijde.

Piet Penseel neemt de achteloze toeschouwers graag bij de neus met zijn perfect gelijkende portretten.

Piet Penseel