De Hotspot

Hotspot

Ieder jaar is er op de Kunstmarkt Wageningen een speciale “Hotspot” te zien: een stand waarin kunst getoond wordt doormensen die via een ongewone weg in de kunst zijn terechtgekomen en bevlogen zijn geraakt.

Meer dan de moeite waard om te bekijken, dus kom naar de Hotspot! De Hotspot is te herkennen aan het Hotspot logo op de stand.

 

 

Atelier 23 - Arnhem

Atelier 23

 

 

 

 

 

In Atelier 23 draait alles om kunst. Getalenteerde kunstenaars met een beperking werken hier in een veilige omgeving aan hun persoonlijke creatieve ontwikkeling. Ze doen dit onder begeleiding van een activiteitenbegeleider en een beeldend kunstenaar. De begeleiding streeft ernaar dat de kunstenaar zijn of haar persoonlijk handschrift tot uitdrukking kan brengen en zich hiervan ook bewust wordt. Er is veel ruimte voor experimenten en onderzoek. Uitgangspunt is het creatieve proces, het gemaakte werk en de kwaliteit ervan. Het aanbod van materialen is groot en er wordt met vele verschillende technieken gewerkt. Bijvoorbeeld (digitale) fotografie, etsen en hoogdruk en tekenen en schilderen. Ook is er aandacht voor kunstgeschiedenis. De kunstenaars werken binnen een groep, individueel aan hun werkplan. Voor bezoekers heeft Atelier 23 een kunstuitleen en een expositieruimte boven de werkruimte.

Atelier 23 is gevestigd in een prachtige boerderij in de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf. Mensen met uiteenlopende handicaps worden uitgedaagd om hier een gastvrije ontmoetingsplek te creëren voor de wijk Schuytgraaf. Siza Dorp Groep biedt hier meer dan vijftig unieke dagbestedingsplekken voor mensen met uiteenlopende handicaps.

Meer informatie op www.debuitenplaats-arnhem.nl