De Hotspot

Hotspot

Met ingang van dit jaar heeft de organisatie van de Kunstmarkt Wageningen de “Hotspot” in het leven geroepen. De “Hotspot” is een stand voor mensen die via een ongewone weg in de kunst zijn terechtgekomen en bevlogen zijn geraakt.

 

 

Dennis Mechielsen (1983)

In dit eerste jaar dat we de "Hotspot" introduceren is deze plek voor Dennis Mechielsen (1983) uit Bennekom.

In 2000 startte Dennis met schilderen. Hij werkt met acryl- en olieverf op doeken van katoen en linnen of op papier. Hij is zeer leergierig en besteedt vrijwel al zijn vrije tijd aan het uitoefenen van de schilderkunst. Het is inmiddels een ware passie voor hem geworden.

We vragen Dennis hoe zijn passie voor het schilderen is ontstaan. "Door mijn opa in de schoolvakantie. Mijn opa ging op vrijdag naar de bakker om iets bij de koffie te halen. Bij de bakker hing een ets van de  kerk/vuurtoren van Noordwijk aan zee... Opa zei: "Die wil ik voor in mijn huis in Amsterdam." Maar mijn opa werd ziek, en de ets kwam er maar niet.

Toen ik na de vakantie weer naar huis ging, kreeg ik het idee om een paar tubes verf en doeken te kopen en alsnog de kerk/vuurtoren voor mijn opa te maken. Mijn specialist/arts zei: "cool, ga daar mee door, ook om je frustraties te uiten." Inmiddels is mijn opa overleden, maar tot op dag van vandaag  schilder ik."

Het werk van Dennis Mechielsen is fantasierijk en abstract. Zijn inspiratie haalt hij uit organische voorwerpen en vormen. Hij gebruikt voornamelijk expressionistische kleuren.

Dennis wil zich in de toekomst verder ontwikkelen in het schilderen met olieverf.

Dennis Mechielsen