Impressie Editie 2008

De Kunstmarkt Wageningen Editie 2008 was de eerste "nieuwe stijl". Daarmee bedoelen we dat we voor het eerst na 42 jaar de locatie hebben veranderd. Stonden we voor die tijd nog buiten op het marktplein, dit keer voor het eerst binnen én voor het eerst twee dagen lang open voor publiek.

Heerlijk was het dat we geen rekening hoefden te houden met de weersomstandigheden. Sta je buiten moet je er altijd op het laatste moment rekening mee houden welk werk je meeneemt. Tenslotte zou het zonde zijn als kwetsbare aquarelletjes verregenen tijdens een onvoorziene hoosbui. Met name om de weersinvloeden uit te schakelen waren we al enige tijd op zoek naar een goede binnenlocatie. Met uitstraling. Die hebben we gevonden in Theater de Junushoff, direct in het hart van Wageningen.

Onder andere door de perfecte samenwerking met de locatie was het mogelijk Herman van Veen te betrekken bij deze editie van de Kunstmarkt. Wat zorgde voor veel publiciteit en een spetterende opening van de speciale tentoonstelling geïnspireerd op Anne, het bekende lied van Herman van Veen.