Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Kunst Wageningen. Wij houden je dan op de hoogte van de activiteiten. Onder "Nieuwsbrief" in de balk kun je je aanmelden.

 

5 mei 2011: Schilderen in Vrijheid

Op 5 mei, tijdens het bevrijdingsfestival, hebben Thea Vos en ik een sessie "schilderen in Vrijheid" georganiseerd. En omdat vrijheid alleen kan bestaan met regels, hebben we ervoor gekozen om iedereen die dat wilde, een doekje te laten beschilderen van 30 x 30 cm. Daarop hadden we op voorhand al een aantal "hoofden" getekend, met een zwarte stift. Deelnemers waren vrij om een eigen portret te schilderen, al of niet met behulp van de lijnen op het doekje. Alle vrijheid dus, maar binnen kaders.

De werken werden allemaal geplaatst in 4 grote panelen van 225 x 225 cm met een blankhouten kader. Ook daar kwam dus het kader weer tevoorschijn.

Na het schilderen zijn alle deelnemers met hun werk op de foto gezet, door Wim de Winter van de Cameraclub in Wageningen. Deze foto's zullen we de komende maanden verwerken. Wat er van komt? Dat laten we op een later tijdstip weten. Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Kunst Wageningen. Onder het kopje "Nieuwsbrief" bovenaan in de balk kun je je inschrijven om de nieuwsbrief te ontvangen. Je hoort dan als eerste wat er verder met de beelden gaat gebeuren.

De panelen worden tot aan Kunst Wageningen op 17 en 18 september 2011 in etalages aan het conventplein getoond.

Deelnemers hadden de mogelijkheid de doeken te kopen voor € 10,-. De doeken die niet verkocht zijn worden tijdens Kunst Wageningen 2011 te koop aangeboden. Dus wil je een doekje hebben, kom dan naar Kunst Wageningen 2011.