v.l.n.r.: Het ‘oude’ team, Marlou en Ingeborg en het nieuwe team, Harry en Kyra

Nieuwe gezichten bij Kunst Wageningen in 2020

Marlou en Ingeborg stoppen na respectievelijk 6 en 12 jaar met de organisatie van Kunst Wageningen. Niet omdat ze het niet graag doen, maar omdat beiden vinden dat het goed is om het stokje over te dragen en een nieuw team met een frisse blik de ruimte te geven om Kunst Wageningen naar hun hand te zetten.

Al in 2018 is gestart met het zoeken naar geschikte opvolgers. Begin 2019 is dat nieuwe team definitief geformeerd. Wij stellen hen graag aan jullie voor.

Harry Ketelaars

Als lid van het nieuwe team dat vanaf 2020 Kunst Wageningen gaat organiseren stel ik me graag voor. Hoewel ik pas enkele jaren actief ben in de kunstwereld ben ik altijd erg in kunst geïnteresseerd geweest, terwijl mijn beroepsmatige activiteiten op een geheel ander vlak lagen. In 2017 ben ik een eigen bedrijf gestart van waaruit ik kunstenaars een podium bied hun werk te exposeren. Daarnaast ben ik actief binnen verschillende organisaties die zich bezighouden met het organiseren van exposities en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Tevens beheer ik een landelijke site waarin expositiemogelijkheden voor kunstenaars worden opgenomen in binnen- en buitenland. Toen Kunst Wageningen aankondigde een nieuw team te gaan samenstellen, heb ik dan ook direct mijn belangstelling kenbaar gemaakt. Met heel veel enthousiasme ga ik deze nieuwe uitdaging aan.

Kyra Wildekamp

Toen ik werd benaderd door de huidige organisatoren met de vraag of ik interesse zou hebben om de werkzaamheden over te gaan nemen, was mijn twijfel niet voor lang. Dit jaar ben ik voor de derde keer deelnemer aan Kunst Wageningen en mijn vorige deelnames waren heel positief. Opgeleid als grafisch ontwerper zie ik mezelf toch meer als ontwerper maar ontkom niet aan de ‘grafische toets’ in mijn werk. Ik heb ook geen strenge voorkeur voor wat betreft materiaalkeuze. Voor mij is authenticiteit heel belangrijk. Ook in het werk van anderen; ik kan het enorm waarderen als ik zie dat de kunstenaar zichzelf heeft uitgedaagd. Met veel enthousiasme zal ik een bijdrage gaan leveren aan dit mooie evenement. Kwaliteit is mijn uitgangspunt maar voorop staat de positieve beleving van de bezoeker.